PODUZETNA

Za žene u znanosti - osmu godinu zaredom

Osmu godinu zaredom projekt stipendiranja „Za žene u znanosti“ opet će na jednom mjestu okupiti mlade znanstvenice i njihove radove koje mijenjaju lice znanosti u Hrvatskoj i svijetu. L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 €.

Najbolje znanstvenice bit će odabrane među kandidatkinjama do 35 godina koje su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ izvodi se u organizaciji L'Oreal-a ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske. Na ovaj način želi se potaknuti mlade znanstvenice na daljnju edukaciju u području znanosti i široj javnosti predstaviti značaj njihovog rada u znanstvenom svijetu.

Odluku o najboljim znanstvenicama u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koje će za svoj dosadašnji znanstveni rad biti nagrađene godišnjom stipendijom donijet će Natječajno povjerenstvo u sastavu: akademkinja Ivana Weygand Đurašević, prof. dr. sc. Krešimir Nemec, akademkinja Vida Demarin, prof. dr.sc.Ivan Vicković, akademik Vladimir Paar, dr.sc.Katica Biljaković, prof.dr.sc. Saša Zelenika, prof.dr.sc.Helena Jasna Mencer na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj je tijekom proteklih sedam godina nagradio 26 mladih znanstvenica koje spaja strast prema istraživanjima i znanosti, a ove godine plejadi tih znanstvenica pridružit će se još četiri nade hrvatske znanosti.

Natječaj je otvoren od 14. listopada do 29. studenog 2013. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Prijave se dostavljaju unutar naznačenog roka na adresu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture s naznakom za predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“, Ministarstvo kulture RH, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

U današnjem svijetu tehnoloških dostignuća kada se pomiču granice čovječanstva, a time i dosezi našeg znanja, neosporno je da je znanost glavni pokretač razvoja i zbog toga treba dati poticaj velikim stvarima koje pomiču naše granice. Program stipendiranja „Za žene u znanosti“ je primjer davanja iznimnog doprinosa znanosti kroz potporu znanosti, ženama i ženama u znanosti ne samo u Hrvatskoj već i diljem svijeta.

 

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture.
KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija