PODUZETNA

Young Women in Adria odaje tajne uspješne karijere

Brend za poslovne žene Women in Adria, organizirao je event pod okriljem svog novog (pod)branda Young Women in Adria koji je namijenjen mlađoj populaciji žena. Prvi event na temu „Tajne uspješne karijere“ održan je u četvrtak 03. listopada u restoranu Spoon pod pokroviteljstvom Badela 1862.

Prema rezultatima zadnjeg popisa stanovništva, žene su u svim dobnim skupinama do 50-te obrazovanije od muškaraca. Istovremeno, udio žena na vodećim pozicijama i u poduzetništvu je još uvijek zanemariv. U upravama hrvatskih tvrtki, žene čine manje od 20%.  Vlasnice su oko 30% tvrtki u Hrvatskoj te imaju manje samopouzdanja za pokretanje vlastitog biznisa i više se boje neuspjeha od muškaraca.

Najveća razlika u obrazovanju između muškaraca i žena je upravo u mlađim dobnim skupinama: u dobnoj skupini 25-29 33,7% je visokoobrazovanih žena nasuprot 19,9 % muškaraca; u skupini 30-34 31,8% je visokoobrazovanih žena u odnosu na 20,9% muškaraca. Upravo na temelju tih podataka, razvila se se potreba za osnivanjem Young Women in Adria koji je orijentiran na mlađu populaciju kojoj su potrebne informacije, alati i uzori za razvoj uspješne karijere u poslovnom svijetu ili poduzetništvu.

Gost predavač na prvom ovakvom eventu bio je Saša Jurković, career coach i direktor portala Posao.hr. Opsežno predavanje  obuhvatilo je sve aspekte upravljanja karijerom, interno unutar tvrtke te prilikom prelaska u novu, pregovore, poduzetništvo kao karijeru, vrijedne savjete s muške strane te mnoštvo drugih savjeta i zadataka.

I ovaj Women in Adria event održan je uz potporu Badela 1862 koji je sudionice častio Martini Royal koktelima u kojima su imale priliku uživati za vrijeme predavanja i neizostavnog networkinga.

Sljedeći Young Women in Adria događaj planira se za siječanj kada će se u suradnji sa partnerom 3PlusInternational nakon New Yorka, Londona, Brisela i Pariza, u Zagrebu održati Mini-mentoring event na kojem će iskusne korporativne žene mentorirati mlađe o tajnama uspješne karijere.

 

 

Pripremila: Ivana Matić, WIA

Fotografije: WIA

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija