Događanja

XXIII. KRLEŽINI DANI

U srijedu, 5. prosinca 2012. u HNK u Osijeku, započeli su 23. po redu Krležini dani. Manifestacija  je otvorena  predstavom "Unterstadt", ove godine nagrađenom velikom nagradom hrvatskoga glumišta za najbolju predstavu u cjelini (u kategoriji drame),  a tom prilikom je nacionalna prvakinja Branka Cvitković proslavila 40. obljetnicu umjetničkoga djelovanja, a redatelj Zlatko Sviben 30. godina redateljske karijere.

U okviru manifestacije prikazati će se sljedeće predstave:

U četvrtak, 6. prosinca 2012. u 20h, predstava  kazališta Moruzgva iz Zagreba

Miroslav Krleža

BOBOČKA ILI DRUGIH STO STRANICA

FILIPA LATINOVICZA

Adaptacija Ana Tonković-Dolenčić

Redatelj Ivan Leo Lemo

te u 21:30 h, predstava Hrvatskog  narodnog kazališta u Varaždinu

Miroslav Krleža

LAMENTACIJE VALENTA ŽGANCA

Redatelj Dubravko Torjanac

  

U petak, 7. prosinca 2012., u 20h, dramsko kazalište Gavella iz Zagreba, prikazati će predstavu

Miroslav Krleža

LEDA

Redatelj Boris Svrtan

   

Osim izvedbi predstava Krležini dani uključuju i otvaranje izložbe „GAVELLA U „GAVELLI“

dramskog kazališta Gavella i Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU, povodom 50. godina smrti dr. Branka Gavelle, polaganje vijenca na spomenik Miroslava Krleže uz recital iz njegovih djela, u perivoju kralja Držislava, predstavljanje knjiga, između kojih izdvajamo  „Dubinski rez“, Darka Gašparovića, o kojoj će govoriti i naša suradnica Željka Turčinović,  te  zbornika „KRLEŽINI DANI OSIJEKU 2011.“, o kojem će govoriti Zlata Šundalić.

Dio manifestacije ove godine će biti i znanstveni skup pod nazivom „ Kazalište po Krleži“, u suorganizaciji  Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, Filozofskog fakulteta Osijek i Zavoda za povijest hrvatske književnosti,  kazališta i glazbe HAZU / Odsjek za povijest hrvatskog kazališta, na kojem će sudjelovati velika imena hrvatskog teatra, književnosti i znanosti poput Viktora Žmegača, Sibile Petlevski, Velimira Viskovića, Mire Muhoberac, Krešimira Nemeca, Branke Brlenić – Vujić, Vinka Brešića, Lucije Ljubić i drugih.

Više informacija o Krležinim danima nađite na: http://www.hnk-osijek.hr/hnk/index.php

 


 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija