OGLEDALO

Vratite se u formu u FORMI - Insanity Workout program

Fitness centar FORMA nalazi se u najužem centru grada, u Hebrangovoj 21, a prostire se na 600 m2. Centar nudi široki raspon rekreativnih sadržaja koji omogućuje da ljudi svih dobnih skupina pronađu način fizičke ili psihofizičke rekreacije koji im najviše odgovara.

U centru se nalazi moderno uređena teretana obogaćena cardio programom, dvorana za održavanje aerobic programa sa širokom ponudom rekreativnih programa i dvorana za borilačke sportove.
Jamac kvalitete su i instruktori koji svojim rejtingom i educiranošću čine programe još zanimljivijima i koji tokom cijelog radnog vremena prate rad, programiraju i pomažu prilikom treninga.
 

Novi program koji se odnedavno nudi u centru, koji je time potvrdio da prati svjetske fitness trendove je Insanity Workout program.
Program  je osmislio Shaun T koji sasvim sigurno spada u najbolje svjetske fitness trenere u zadnjih pet godina. Program zahtijeva 45 minuta potpune predanosti i koncentracije, kao i adekvatnu ishranu koja se zasniva na niskom unosu ugljikohidrata.
Određeni dijelovi programa se baziraju na maksimalnom intervalnom treningu, što u praksi znači da vježbe izvodite sa maksimalnim intenzitetom duže vrijeme (3 do 4 minute), a veoma se kratko odmarate (u prosjeku 30 sekundi). Sve vježbe se, praktički, rade gotovo do "fail pointa“ i to na kraju rezultira trošenjem i do 1000 kalorija po vježbi, ako se radi pravilno.
Insanity se sastoji se od različitih programa. Neke od vježbi se baziraju na kardio aktivnostima ( za smanjenje masnih naslaga), na polimetriji  (poboljšana kondicija i eksplozivnost), imaju elemente sportskih drilova (za brzinu i agilnost), resistance treninga(za definiciju gornjeg dijela tijela) i core vježbi (trbušnjaci i jezgra).


Djelovanje Insanity-a:
- Insanity djeluje "agresivno" na organizam i tijelo mijenjajući ga od prvog dana jer svojim 45 minutnim trajanjem ispunjava tzv. uslove produženog djelovanja (preko 30 minuta) koji su neophodni za značajan efekt u reguliranju tjelesne težine;
- Istezanje koje je zastupljeno u svakom od deset programa dovodi do povećanja fleksibilnosti;
- Skoro čitav program baziran je na kardio vježbama maksimalnog intenziteta koje povoljno djeluju na srčani mišić i na taj način djeluju i preventivno na razvoj hipertenzije;
- Uključuje u svoj rad veliki broj mišića koji se svakim treningom iskorištavaju do maksimuma i tako poboljšava snagu i izdržljivost;
- Povećava eksplozivnost;
- Iscrpljujući dnevni programi smanjuju apetit i dovode do uravnoteženosti ishrane.

Koncept vježbi je zamišljen za period od 60 dana i u njima se ne koriste utezi niti bilo kakva druga oprema . Radi  se o trenutno najekstremnijem obliku fitness-a koji postoji pa se preporučuje prije početka vježbanja odraditi "fit test" kojim se stječe općeniti dojam o kondiciji i fizičkoj spremi.

Više o fitness centru FORMA nađite na: http://www.fitness-forma.com/
Ili na njihovoj FB stranici

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija