Nema slikeNema slike

Događanja

Velika javna akcija Ženske sobe - Cvjetni trg

Velika javna akcija Ženske sobe, nevladine organizacije koja je svoj rad posvetila suzbijanju nasilja nad ženama održat će se u subotu, 20.10.2012. na Cvjetnom trgu, u 11 sati. Akcija je osmišljena u okviru javne kampanje "Senzibilizacija javnosti za problematiku nasilja u obitelji" i kampanje Sigurno mjesto (www.sigurnomjesto.hr) u okviru koje je Ženska soba pokrenula prvu web stranicu namijenjenu žrtvama nasilja i koju su već podržale mnoge javne osobe (http://www.sigurnomjesto.hr/poznate/) te također i predsjednik Jospipović. 

Prema službenim podatcima MUP-a svake je godine u Hrvatskoj prijavljeno između 11 500 i 17 500 počinitelja nasilja u obitelji, a broj žrtava takvih djela kreće se čak između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u 64% do 71% slučajeva, ovisno o godini. 

Inače, Ženska soba pruža direktnu i indirektnu pomoć i podršku žrtvama seksualnog nasilja. U sklopu Ženske sobe otvoren je i Centar za žrtve seksualnog nasilja gdje osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti besplatno i potpuno anonimno pravno, psihološko, medicinsko savjetovanje te prema potrebi psihoterapiju. www.zenskasoba.hr 


Najljepše vas molimo da  podržite ovu akciju i dođete na Cvjetni trg 20.10. u 11 sati i kažete glasno NE nasilju.

Akciju će među ostalim svojim dolaskom podržati: spisateljica Rujana Jeger, glumice Urša Raukar i Ksenija Marinković, glazbenice Zdenka Kovačićek, Maja Vučić, Ida Prester, Davorin Bogović novinarke i voditeljice Irina Čulinović, Sonja Šarunić, Martina Validžić i mnogi drugi, a svoj je dolazak potvrdio i gradonačelnik.

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija