KUTURNI SVAŠTERAJ

Tomaž Pandur u Laubi

 

6.lipnja — 1. rujna 2013.

 

Lauba, kuća za ljude i umjetnost u lipnju slavi svoj drugi rođendan. 
Povodom te obljetnice ugošćuje Tomaža Pandura, redatelja svjetski poznatog glasa i njegov PANDUR.THEATERS s projektima na razmeđi izvedbenih i vizualnih umjetnosti. Spajanjem različitih oblika umjetničkog izražavanja u jedinstven jezik pozornice u svojim projektima slavni redatelj stvara multikulturalne i višejezične kazališne platforme koje služe kako bi spojile, inspirirale, pobudile i transformirale, te otvorile kanale za strujanje novih mentalnih i emocionalnih obrazaca.
Ovoga puta, Tomaž Pandur će javnosti premijerno predstaviti svoj slikarski opus koji je tematski vezan za njegov kazališni rad - predstavu Medeja. Izložbu prati tematski vezana video-instalacija Dorijana Kolundžije te scenografska instalacija Svena Jonkea iz dizajnerskog studija Numen/For Use.
 
Izložba će biti otvorena 6. lipnja 2013. godine u 20 sati uz razgovor s umjetnikom Tomažom Pandurom, koji će moderirati poznati povjesničar umjetnosti Zvonko Maković. Večer će se nastaviti performansom Zlatno Runo iz predstave Medeja u izvedbi Livija Badurine. Izložba ostaje otvorena sve do rujna.
 
Putovanje u svijet Tomaža Pandura u Laubi nastavlja se u duhu priprema za novu predstavu Michelangelo, u zajedničkoj produkciji zagrebačkog HNK, PANDUR.THEATERS i Mittelfesta. Predstava Michelangelo temelji se na drami poznatog hrvatskog pisca Miroslava Krleže iz 1919. godine, u kojoj redatelj uprizoruje kazališnu pjesmu njegove izmučene osobnosti koja utjelovljuje unutarnje konflikte, paradokse i probleme visoke renesanse. Riječ je o dramskoj reinterpretaciji Michelangelovih ideala visoke renesanse, obnovljenim interesima za znanost i tehnologiju te konfliktnom, višeslojnom naglasku na ljudskoj emociji i strasti. 
Probe za tu predstavu odvijat će se upravo u Laubi od 6.6. do 13.6.2013. i bit će otvorene za javnost. Nakon toga predstava putuje na Mittelfest u Udine, koji je ove godine povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju posvećen hrvatskoj umjetnosti i kulturi. 
 
OTVORENJE / 6.6. u 20 sati
Razgovor s umjetnikom Tomažom Pandurom, moderira Zvonko Maković / 20 sati
Performans Livija Badurine, Zlatno Runo / Za Pandur.Theaters : Medeja / režija: Tomaž Pandur / 21 sat
 
PROGRAM / 6.6. - 1.9.2013
Izložba slika, Tomaž Pandur / Dječaci / 6.6. - 1.9.2013.
Video instalacija, Dorijan Kolundžija  / Galerija 12 / Za Pandur.Theaters, HNK u Zagrebu i Dubrovačke ljetne igre: Medea / 6.6. - 1.9.2013.
Scenografska instalacija, Sven Jonke / Numen/For Use / Za Pandur.Theaters, HNK u Zagrebu i Mittelfest, Italija  : Michelangelo / 6.6. - 13.6.2013. 
Probe za predstavu Michelangelo, otvorene za javnost / 6.6. - 13.6.2013.
 

 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija