KUTURNI SVAŠTERAJ

SIMINO Jastrebarsko – književna večer u čast Simi Mraoviću u Jastrebarskom

 

Turistička zajednica grada Jastrebarskog u petak 7. prosinca u 19 sati u Jastrebarskom, u dvorani Glazbene škole Jastrebarsko, organizira književnu večer u čast poznatom hrvatskom piscu Simi Mraoviću pod nazivom „SIMINO JAstrebarsko“.

Simo Mraović volio je život. Volio je sve izazove koji su biti stavljeni pred njega i zdušno im se prepuštao. Volio je sitnice, nikada nije težio „velikim stvarima“, nisu ga fascinirali materijalizam i slava. Fascinirale su ga jedino žene, njihova ljepota, a među svim tim „ženama“ jedna ga je osvojila još u ranom djetinjstvu i nikad ju nije iščupao iz srca - njegova Jaska.

Simo je u Jaski proveo svoje najljepše i najsretnije trenutke djetinjstva i nakon što je odselio u Zagreb, uvijek joj se ponovno vraćao. Jaska je bila tema njegovih brojnih djela i nikada je njegova duša zapravo nije napustila.

Stoga će Simu njegovi Jaskanci i Jaskanke koje je posebno volio, ugostiti kroz književnu večer u njegovu čast na kojoj ćete imati priliku uživati uz recitale Siminih pjesama te interpretaciju satiričnih ulomaka iz Siminih kolumni, članaka i priča, u izvedbi kolega književnika i glumaca.

Simo Mraović u Jaski je u osnovnoj školi napisao svoja prva slova.

Svoj vjerojatno posljednji tekst Simo je napisao o Jaski i svom djetinjstvu ovdje. Na književnoj večeri predstaviti će se brošura sa tim tekstom, a nakon programa očekuje Vas domjenak sa hranom koju je Simo volio.

Dođite na ovu lijepu književnu večer, uživajte u opusu Siminih djela u društvu njegovih prijatelja i obitelji, te na taj način pridonesite očuvanju uspomene na Simu koji nas je prerano napustio.

 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija