Događanja

SHUT UP AND DANCE: Spoj klasičnog plesa i elektronske glazbe

"Shut up and dance", autorski projekt Ronalda Savkovića, dinamična je i energična predstava ansambla Baleta, prava eksplozija energije, mladosti i ljepote na sceni.
Premijerno će biti izvedena  u utorak, 15. siječnja 2013. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19.30 sati.
Spoj elektronske glazbe i plesa na špicama koji ćemo vidjeti prvi put nije samo novina već i pravo osvježenje u riječkom baletnom repertoaru.Predstavljajući projekt, Ronald Savković je kazao kako je predstavu stvarao na temelju svog osobnog stila koji je pak nastao na njegovom plesačkom iskustvu što ga je stekao radeći s najpoznatijim koreografima današnjice. Istodobno je najavio kako će predstava u svom plesnom izričaju donijeti i klasiku i neoklasiku, ali i suvremeni i avangardni ples.

Autor glazbe je hrvatski glazbenik i producent elektronske glazbe Rene Beer.
Asistentica koreografa je Ersilia Nikpalj, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić dok kostimografiju potpisuje poznati makedonski modni dizajner i kostimograf Aleksandar Nošpal. On je kazao kako su kostimi zapravo proizašli iz plesa te slijede eseteiku Ronalda Savkovića koju odlikuju čistoća i jednostavnost. Međutim, principom montaže i demontaže, jednostavan kostim s početka se tijekom predstave nadograđuje elementima da bi na kraju prerastao u nešto drugo.Plesači Jovana Miroslavljević, Marta Kanazir, Shaun McLaughlin i Ricardo Freire svoje iskustvo rada na ovoj predstavi opisali su kao iznimno zanimljivo i dragocjeno, kao novost za koju vjeruju da će privući mladu publiku i to i onu koja do sada možda nije dolazila u kazalište.
U predstavi plešu Marta Kanazir, Jovana Mirosavljević, Paula Rus, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea Vukman, Anka Zgurić, Tanja Tišma, Shaun McLaughlin, Ricardo Freire, Martin Grainger, Svebor Zgurić i Daniele Romeo dok su u alernacijama Anna Ponomareva, Tena Ferić Dokmanović, Leonid Antontsev i Vitalij Klok.

Prvi blok predstava je na programu u HKD- u na Sušaku do 21. siječnja.

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija