KUTURNI SVAŠTERAJ

Rođendan umjetnosti u Studentskom centru

17. siječnja 2013. u cijelom svijetu slavit će se  Rođendan umjetnosti ili Art's Birthday i to slijedom ideje francuskog umjetnika Roberta Fillioua koji je 17. siječnja 1963. proglasio da je umjetnost rođena prije točno 1.000.000 godina (kada je netko ubacio spužvu u kantu s vodom).

Nakon njegove smrti, 1987. godine umjetnici diljem svijeta započeli su slaviti njegovu zamisao VJEČNE MREŽE različitim događajima uz obvezu umjetnika da donesu svoj „dar“ koji će se moći tom mrežom podijeliti s drugima. Želite li se uključiti u zagrebačko slavlje „okruglog“ 1 000 050. rođendana dođite u MM centar Studentskog centra u četvrtak u 21 sat ili slušajte Treći program Hrvatskoga radija koji će se i ove godine uključiti u proslavu i to izravnim prijenosom iz 12 europskih gradova među kojima je i Zagreb.

Hrvatski tim umjetnika u sastavu Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Bojan Gagić i Milica Manojlović, odlučio je posvetiti svoj glazbeni projekt na temu Odsutnost/ Crno-bijelo francuskom teoretičaru književnosti, filozofu, kritičaru i semiotičaru Rolandu Barthesu koji predstavlja polazišnu točku za njihov performance. Kako navode, temi odsutnosti potreban je fokus, a fokus ovog radiofonijskog projekta bit će fotografija inspirirana fragmentima iz knjige Svjetla komora Rolanda Barthesa. (live stream na www.hrt.hr)

Ako ne možete do SC-a predlažemo da Rođendan umjetnosti proslavite uz Treći program Hrvatskoga radija koji će se u trajanju od 20,00-22,00 sata uključiti u projekt Europske unije radija u koji su uključene 22 nacionalne i nezavisne radijske postaje (http://artsbirthday.ebu.ch/). Urednica Iva Lovrec Štefanović kroz dva sata kombinirati će prijenose iz 12  gradova (Helsinki, Bruxelles, Laussane, Mustelbach, Prag, Stockholm, Bratislava, Hilversum, Pariz, Karlsruhe, Beograd  i naravno Zagreb). Toplo preporučamo! 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija