KUTURNI SVAŠTERAJ

Povratak Ekvinocija na lokrumske hridi

Legendarni Vojnovićev i Juvančićev „Ekvinocijo“, premijerno izveden 2004. godine na 55. Igrama, ovo se ljeto vraća na stijene otoka Lokruma. Tim povodom redatelj je Festivalski dramski ansambl okupio na probama u zagrebačkom HNK, a u srpnju s probama nastavljaju u Dubrovniku.

„Ekvinocijo“ je godinama osvajao srca festivalske publike čemu svjedoči pet godina igranja pred punim gledalištima, a ništa manje blagonaklona nije bila ni kritika. Dobitnik je četiri nagrade hrvatskog glumišta za 2004. godinu uključujući nagradu za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje, dok je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Jele osvojila nagradu za  najbolju žensku glavnu ulogu, a Deni Šesnić za oblikovanje svjetla nagradu za poseban doprinos kazališnoj umjetnosti.

Uz redatelja Joška  Juvančića scenograf je Marin Gozze, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, kostimografkinja Ingrid Begović, dok se u ulozi Frana Dražića pojavljuje Frane Perišin, u ulozi Nika Marinovića Maro Martinović, Doris Šarić Kukuljica igra Jelu, Nikša Kušelj Iva Ledinića, a Nika Burđelez njegova je Anica. Vlaha Slijepog igra Kruno Šarić.

Ekvinocijo je na repertoaru 64. Igara 4., 5., 6. i 7. kolovoza. 

 

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, generalni sponzor Vipnet te brojni drugi sponzori i donatori poput Peugeota, Siemensa, Croatia Airlinesa i drugih. Vipnet, kao generalni sponzor, već trinaest godina podupire tradiciju Igara te pomaže u kreiranju najprestižnijeg kulturnog događaja u Hrvatskoj.

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija