KUTURNI SVAŠTERAJ

Plesanje uz čitanje

U srijedu, 20. veljače u 19. 30 u KNJIŽARI LJEVAK na Trgu bana Josipa Jelačića 17 u Zagrebu održat će se TRIBINA  pod nazivom PLESNI ČASOPIS.
O suvremenoj plesnoj umjetnosti i problematici pisanja o njoj razgovarat će muzikologinja Seadeta Midžić, plesna kritičarka Iva Nerina Sibila  i plesna teoretičarka Katja Šimunić a domaćica Tribine bit će Ana Šuškor Jurić.


Tom prigodom predstavit će se  i novi broj časopisa KRETANJA 18, s temom plesna kritika, a i posebno izdanje KRETANJA 17, tiskanog na francuskom jeziku u sklopu projekta Croatie, la voici!, festivala Hrvatske u Francuskoj, koji se održao od početka rujna do kraja prosinca 2012. Izdavač časopisa je Hrvatski centar ITI (www.hciti.hr).  

Matija Ferlin; Foto: Danko Stjepanović


Kretanja 17 kao poseban broj tiskan na francuskom jeziku donosi tekstove o četiri hrvatska plesna umjetnika. Odabir je usklađen s  kuratorskim izborom Anite Mathieu, direktorice festivala Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis, koja je selektirala Marjanu Krajač i njezinu Kratku fantaziju o ponovnom uspostavljanju vlasništva nad tijelom, Matiju Ferlina s dvije koreografije: Sad Sam Lucky i Sad Sam Almost Six te plesnu predstavu Saše Božića i Petre Hrašćanec Love Will Tear Us Apart. Uvod u tekstove o navedenim predstavama iscrpan je razgovor s Irmom Omerzo, a publikacija se zaključuje Vodičem kroz hrvatski ples koji donosi osnovne, recentne podatke o hrvatskim plesnim autorima, skupinama i organizacijama. Kretanja 18 uz temat o plesnoj kritici donose tekstove iz francuskoga broja u prijevodu na hrvatski. Ugodno čitanje i, zašto ne? – PLESANJE!

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija