KUTURNI SVAŠTERAJ

Otvorenje izložbe Nine Brkić

PLOHA / BOJA / AKT

Jaglac, šafran, visibaba, akt, miris proljeća, okus boje, dodir topline, izazov nemira izbija! Ususret još jednom zemaljskom buđenju iz duge i hladne zime kulturni klub O'grada (Trg siječanjskih žrtava 8) Vas poziva na izložbu „ PLOHA/ BOJA/ AKT “ autorice Nine Brkić.   

Nina Brkić, rođena je 12.01.1979. god. u Zagrebu.  Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Profesorica je likovne kulture. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odsjek, smjer slikarstvo, u klasi prof. Ante Rašića. Izlaže samostalno i grupno u zemlji i inozemstvu. Radi u u prosvjeti. Do sada je izlagala u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Americi. Članica je HDLU-a, LIKUM-a i Foto kluba Zagreb. Predgovor mr. Nena Brkić dipl. konz. – rest. Kipar
Nina Brkić promišlja, razrađuje i ostvaruje ženski torzo redukcijom na plohe, kombinirajući tehniku kolaž papira, akrilnog spreja, ljepila, akrilne boje, tuša i pijeska. Platno zatvara slobodnijom morfologijom malih ploha, primarnih i sekundarnih boja, gdje ostvaruje ritmično bogatu površinu unutar koje akcentira ženski lik.
Na tu podlogu prožetu simbolikom boja i valera postavlja svoj idejni pečat, svoju idejnu dominantu – stilizirani ženski akt, reduciran na torzo. U svom likovnom opusu orijentira se na ženski lik, koji postavlja na znamenja i simboliku boja – komplementarnih parova boja gdje suprotstavljanjem kromatskih vrijednosti potiče idejnost i vitalnost ženstvenosti.

Nina u slobodi volje odabire i stvara pozitivan stav o vlastitosti i nastavlja sa stiliziranjem ženskog lika, akta i torza, dok idejnost iz područja svjesnosti zajedno s bojama natapa kadrove platna.

Izložba ostaje otvorena do 26. 2. 2013. godine.


 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija