Nema slike

Događanja

OtPis - vikend radionica pisanja u CeKaPe-u

CeKaPe koji često pratimo i dalje je aktivan - a ovaj put udružili su se zagrebački i zadarski organak.

2.11. (petak) do 4.11.2012. (nedjelja), 3 dana intezivne ljubavi prema književnom stvaranju!

2.11.2012 u prostorijama Centra za kreativno pisanje u Amruševoj počinje prvi vikend tečaj kreativnog pisanja u izvedbi OtPisa – zadarskog ogranska CeKaPe-a. 

OtPis je radionica kreativnog pisanja osnovana u Zadru s ciljem promicanja literarne kulture i književnog stvaralaštva. OtPis vode Želimir Periš i Staša Aras.

Kao što je kreativno pisanje stalni sukob između zamišljene ideje i napisanog teksta, tako i OtPisova radionica pisanja donosi sukob između metodologija dvoje voditelja. Upravo u tom sukobu najviše profitiraju polaznici radionice.

Cilj je radionica polaznike upoznati s tehnikama i iskustvom pisanja, osvijestiti im ideju pisanja i potruditi se potaknuti ih na literarno stvaralaštvo i aktivno promišljanje književnosti. Radionica obrađuje tehnike i iskustvo pisanja proze i bavi se raznim književnim formama, od kratke priče do romana. Na radionicama se prolaze različite vježbe primjena proznih sredstava: osmišljavanje ideje, određivanje izvora, definiranje svrhe i ciljeva teksta, bavljenje kompozicijom i epskih tehnikama, artikulacijom pripovjednog glasa, karakterizacijom likova i njihovih odnosa, te mnogočim ostalim. Od polaznika se očekuje stvaranje književnog teksta po zadanim vježbama, te ih se aktivno uključuje u evaluaciju napisanih tekstova. Posebna je pažnja radionica usmjerena prema vrjednovanju i podizanju kvalitete književnog djela. Pričat će se i o kritici, urednicima i književnim natječajima.

Upisi na cekape.com ili na telefone: 01 2431 071,  091 5675 140 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija