KUTURNI SVAŠTERAJ

Nova koncertna sezona Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija promovirala je novu koncertnu sezonu 2013./2014.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, izvršni direktor Kina Europa Hrvoje Laurenta te direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, najavili su sezonu 2013./2014. u kojoj  zagrebačka filharmonija nastavlja sa svojim prepoznatljivim ciklusima: Crvenim, Bijelim, Plavim i Regionalnim ciklusom, a Filmski ciklus, nakon uspješnog „debija“ bit će također nastavljen sa novim i drugačijim filmsko-glazbenim uspješnicama.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije najavio je i jednu novinu, ne samo sezone 2013./2014., već i klasične glazbe uopće. Riječ je o projektu koncerata Beethoven-Čajkovski pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka i u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, a koji će rezultirati izvedbom i DVD snimkom visoke kvalitete svih simfonija L. Van Beethovena i P.I. Čajkovskog.

Poznavajući naklonost i oduševljenje zagrebačke publike prema maestru Dmitriju Kitajenku, Zagrebačka filharmonija ponosna je najaviti da će ga u novoj sezoni imati priliku i zadovoljstvo često vidjeti na zagrebačkoj pozornici.

I u sezoni 2013./2014. Zagrebačka filharmonija i zagrebačko Kino Europa nastavljaju spajati umjetnosti. Nakon što su „povampirili“ Zagreb glazbeno-scenskom izvedbom nijemog filma Nosferatu, i u sezoni 2013./2014. priredili smo za vas nova (film)harmonična i (film)fantastična iznenađenja.

Uz orkestar Zagrebačke filharmonije uzbudljiva koncertna sezona predstavit će  svjetska imena glazbene scene  kao što su: dirigenti Dmitrij Kitajenko, Leopold Hager, Antoni Wit, Hans Graf, Gianluigi Gelmetti, Wayne Marshall, Dennis Russell Davies, pa i jedna dirigentica- Elisabeth Fuchs te vrhunski solisti poput svjetski poznatog Juliana Rachlina i domaćih: Monike Leskovar i mnogih drugih.

Zagrebačka filharmonija u novoj sezoni dat će poseban naglasak afirmaciji mladih, domaćih i stranih mladih umjetnika koji su svojim talentom i brojnim međunarodnim priznanjima dokazali da su spremni i za velike koncertne pozornice. Među njima su svakako dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za „Mladog glazbenika 2012. godine“ pijanist Aljoša Jurinić, pijanist Bruno Vlahek - dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za „Mladog glazbenika 2010. godine“, violinistica Mai Suzuki – pobjednica natjecanja Vaclav Huml u Zagrebu 2013., violončelist Kian Soltani –pobjednik natjecanja Antonio Janigro 2011.

Zagrebačka filharmonija dat će svoj doprinos povijesnom ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju koncertima u Berlinu, Budimpešti i Beču koji će se uz potporu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i hrvatskih Veleposlanstava u spomenutim gradovima održati tijekom  lipnja i srpnja ove godine.

 

 

 

 

 

 


KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija