BEZ ŠMINKE

Meryl Streep

Mary Louise „Meryl“ Streep rođena je 22. lipnja 1949. u saveznoj američkoj državi New Jerseyu. Karijeru je započela kao kazališna glumica. Potkraj sedamdesetih slavi prve međunarodne uspjehe i na platnu. Kino-film Kramer protiv Kramera, u kojem je glumila s Dustinom Hoffmannom, donio joj je prvog Oscara. Danas je Meryl Streep jedna od najtraženijih, najbolje plaćenih i najsvestranijih glumica na svijetu.

Do sada je snimila više od 40 filmova, a 2001. godine uspješno se vratila i na kazališne daske. Za svoj je umjetnički rad do sada dobila veliki broj nagrada, između ostalog i one najveće: dva Oscara i ukupno 16 nominacija, što je bez konkurencije najveći broj nominacija za taj prestižni kipić. Uz to, dobitnica je osam Zlatnih globusa i 18 nominacija za istu nagradu.
 
Neki od njezinih najpoznatijih  filmova su: Kramer protiv Kramera (1979.), Sofijin Izbor (1982.), Silkwood (1983.), Mostovi okruga Madison (1995.) , Moja Afrika (1985.), Vrag nosi Pradu (2006.), , Željezna dama (2011.), te najnoviji „Začin za brak (2012.).

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija