Gurmanica

Kantina ili coffee shop?

Oboje! Da, moguće je spojiti brze obroke i vrhunsku kavu, kako su dokazali u novootvorenoj kantini Teneo na Trešnjevci. No, da entuzijazam ne poznaje granice, najviše pokazuje i veselo uređeni dječji kutak za najmlađe goste.

 

U dvorištu privatne srednje škole Katarina Zrinski u Selskoj 119 nedavno je otvorena Kantina TENEO, izuzetno ugodno mjesto na kojem možete popiti vrhunsku kavu ili nešto pojesti – od sendviča i hamburgera, gril piletine u somunu, do tople domaće juhe – a sve to po vrlo pristupačnim cijenama. Osim stalne ponude u kantini svakodnevno nude juhu ili varivo dana, a među sve popularnijim jelima našli su se 'klasici' kao što su mahune, pašta fažol i angemahtec, no i modernije inačice toplog obroka: krem juha od mrkve i crvene leće sa sokom naranče, zelena juha, talijanska juha od krumpira s pršutom i još mnogo toga, a sve to uz različite dodatke, među kojima su domaći grisini, bruskete, peciva, mini faširanci ili fišburgeri.

                   

Za mame i tate koje vole u kvartu u miru popiti jednu od najboljih kava u gradu, uz croissant s čokoladom ili zdravu granolu, tu je i veselo opremljen kutak za djecu.

                                                                                                     

Svi koji su barem jednom popili kavu u Teneo coffee shopu na Trešnjevačkom placu (kod Konzuma) znaju da je to možda najbolja kava u gradu, kojoj konkurira tek nekoliko kafića u metropoli. Christian Cviljak vrhunski je barista koji oduševljava nepca ljubitelja kave a o njoj piše na web stranici pravakava.com. Filozofiju oaze prave kave, ugodnog ozračja za velike i male, za one koji žure, ili u miru prečitavaju novine i časopise, Christian je prenio u Kantinu Teneo – prostor je oplemenio bojom, drvom, stolovima i klupama napravljenim od paleta i suvremenim detaljima. Dodatni šarm kantini daju originalni crteži i natpisi, djelo mladog umjetnika Frana koji u kantini radi kao barista.

               

Kantina je ubrzo postala omiljeno sastajalište učenika i studenata, ali i susjeda, jer nudi odličnu kavu i ostale Teneo poslastice – na primjer popularan latte s dodatkom Torani aroma i dodataka za kavu (toplo preporučujemo cimet!), koje se naručuju čak iz Kalifornije, ili sladak i omiljen Tiger Spice Tea, idealan za hladne dane – po vrlo pristupačnim cijenama.

Prema dogovoru prostor se iznajmljuje za dječje i druge proslave, božićne domjenke, sastanke i okupljanja u popodnevnim ili večernjim satima ili vikendom.

Narudžbe i upiti se primaju na kantina@teneo.hr ili jasmina.cviljak@gmail.com


 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija