Gurmanica

Jadranka Boban Pejić - SUPERNAPITCI

Konačno nam dolazi sunce i topli dugi dani. Idealni obrok sve je češće onaj... tekući! Upravo takav možete spraviti prema receptu vodeće hrvatske stručnjakinje za prirodnu prehranu, Jadranke Boban Pejić – dakle i zdravo i fino. Uzdravlje! 

Planetopija vam poklanja idealni ljetni recept za energetski smoothie – iskoristite jagode dok ih još ima za ovaj superslasni njam napitak. 

Energetski smoothie

Hranjiv i zasitan smoothie za podizanje energije 

Za 1 čašu

¾ šalice zobenog napitka

¼ šalice badema (namočiti preko noći)

1 žličica agavinog sirupa

6-8 većih zrelih jagoda 

•• Bademe nakon namakanja ogulite.

•• Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte u gusti, fini smoothie.

Umjesto jagoda možete staviti 3-4 žlice šumskih jagoda, malina ili borovnica.

Superhrana – Badem

Osim kvalitetnih masnih kiselina, vitamina i minerala, badem sadrži salicilate koji prirodno umanjuju bol.

Proteinski smoothie, Antistresno osvježenje, Zelena snaga, Super omega-3, Mango u dobrom društvu, Ravnoteža hormona, Detox napitak ili pak Ljeto u gradu, samo su neki od recepata u novoj kuharici super sokova i shakeova.

Kombinirajući najraznolikije sastojke, Jadranka Boban Pejić osmislila je napitke s različitim djelovanjima: za revitalizaciju, energizaciju detoksikaciju, pomlađivanje...i uživanje!

Fotografije recepata i ovoga puta potpisuje Maja Danica Pečanić.

U uvodu ove knjige autorica navodi: “S povećanjem stresa u ovom dobu u kojem živimo, zamjetno je i pogoršanje kvalitete prehrane. Takva tendencija sve češće za posljedicu ima nedostatak energije, smanjenje vitalnosti te druge zdravstvene tegobe. Kako je izjava 'nemam vremena' za mnoge postala poput životnog mota, sve više tražimo 'instant fikseve' koji će nam omogućiti brzi oporavak. Sokovi i napitci popularna su i 'brza' zamjena za konkretnu kuhanu hranu. No, sokovi, koji su oduvijek bili sinonim zdravog napitka, u međuvremenu su se pretvorili u popularna pića puna praznih kalorija. Ali u ovoj knjizi govorimo o onoj drugoj vrsti sokova i napitaka - onima pripremljenim od svježih sastojaka koji u organizam unose 'živu' informaciju i opći osjećaj dobrostanja.”

 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija