Gurmanica

Gurmanski Mirakul u Makarskoj

Na samoj plaži, u idiličnoj borovoj šumi od kraja svibnja otvoren je novi bistro Mirakul u kojem nema pizze, ćevapa, kebaba i ostalih jela koji su nažalost postali i u nas klasična turistička ponuda. Bistro Mirakul je mjesto gdje preko dana u pauzi od kupanja možete pojesti pet vrsta salata, club sendvič ili tortillu wrap, a navečer se pretvara u bistro s ambicioznim jelima poput janjećih kotleta i tune s koricom od sezama.

Ideja je da Mirakul ponudi Makarskoj jednu novu svježinu i malo drugačiju ponudu, od shabby chic uređenja do opuštene atmosfere. Jelovnik je prilagođen tom stilu i ne ulazi u sferu pretencioznog kuhanja i nepoznatih namirnica. 

Jelovnik i vinsku kartu je sastavio Tomislav Škunca - Škuf a za Chefove je preporučio i obučio natjecatelje druge sezone Masterchefa Marka Mateia i Ivanu Čuljak. Marko zbog iskustva ima glavnu riječ u kuhinji ali kad su slastice u pitanju Ivanina je zadnja.

Na meniju je nekoliko predjela, poput bruschetta s konfitiranom tunom i slanim srdelama, carpaccio s rikulom i paškim sirom , spicy juha od rajčice... Ideja je klasičnom i poznatom jelu dodati neki twist i malo iznenaditi nepce.

Mirakul je i nas iznenadio poslavši nam jedan svoj recept! Dobar tek!

 

Tuna steak sa koricom od sezama i papra, pire od celera i peršina, emulzija Ponzu

Sastojci:

Tuna

Sezam

Mix papra

Peršin

Celer

Krumpir

Maslac

Naranča

Soy sauce

Mirin

Maslinovo ulje

Svježi korijander

Klice

Češmjak

Limun

Tunu počistimo, koristimo srednji, debeli dio ombola. Narežemo steakove 180-200 g., mariniramo ih u maslinovom ulju, češnjaku, ploškama limuna. Pečemo na roštilju RARE, uvaljamo jednu stranu u mix začina (cvijet soli, tostirani sezam i drobljeni mix papra).

Pomiješamo sok naranče, soy sauce, mirin, maslinovo ulje , svježi korijander te sol i papar. Blendiramo emulziju.

Celer ogulimo i narežemo na kockice, dodamo i jedan krumpir (da bude kremozniji), kuhamo u posoljenoj vodi, procijedimo i razradimo u pire te umontiramo hladni maslac .

 


U slast!

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija