Događanja

dm green city project obilježio Dan planeta Zemlje

U subotu 20. travnja, dm je na Cvjetnom trgu zajedno s učenicima eko škola, građanima i brojnim poznatim gostima u sklopu dm green city projecta obilježio Dan planeta Zemlje. Proslavu je u ime Grada otvorio Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a dm green city project podržao je i gradonačelnik Milan Bandić. Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza i Nina Badrić učenicima eko škola dodijelili su nagrade za najbolje likovne uratke.  

U Alnatura eko kuhinji u pripremi zdrave hrane za posjetitelje okušali su se glumci kazališta Kerempuh, Igor Pokrajac, Cibonaši te dizajnerica Hippy Gardena Đurđica Vorkapić. Ivana Banfić testirala je fizičku spremu posjetitelja i glumaca kazališta Kerempuh, potom je u Alnatura eko kuhinji predstavila Budi svoja menü. Točno u podne, kada se oglasio Grički top, slavlje se na trenutak zaustavilo kako bi ispijanjem vode podsjetili koliko je voda bitna za zdravlje, ali i za planet.

„dm green city projectom želimo kontinuirano informirati i educirati naše sugrađane o ekološkim temama i potaknuti ih da nam se pridruže u aktivnostima kojima dm promiče očuvanje okoliša i zdrav život. U ožujku smo zajedno s građanima očistili vodene površine u pet hrvatskih gradova, danas slavimo Dan planeta Zemlje, a u  lipnju organiziramo drugu dm žensku utrku. U ime dm-a pozivam sve trkačice i one koje to žele postati da se od 15. svibnja prijave za sudjelovanje u utrci kako bismo zajedno promicali važnost kretanja za zdraviji i bolji život“, rekla je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Uz vodstvo Maria Petrekovića, Lane Klingor i Ines Preindl, posjetitelji su se okušali u nagradnim igrama, a zabavljali su ih Cibonete, navijačice „CATS“, bubnjarski ansambl „Rudiment“ i plesna skupina „Atomic Dance Factory“. Osim u likovnim radionicama učenici eko škola su u sklopu pokretnog laboratorija Hrvatskih voda zajedno s posjetiteljima saznali detalje o kvaliteti i sastavu vode, dok su speleoronioci udruge „Dinaridi-DISKF“ demonstracijom „suhog ronjenja“ osnovnoškolce i posjetitelje upoznali s aktivnošću ronjenja.

Foto: Tomislav Rosandić

 

 

 

 

 


KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija