Događanja

Dani Pušipela u Zagrebu

Ljeto je već polako iza nas, dolazi jesen... A upravo je jesen godišnje doba boja, ili u ovom slučaju doba zlatnih međimurskih brijegova, odnosno doba vina. I upravo taj zlatni krajolik je udruga G.E.T prenijela u Zagreb, i to putem manifestacije Dani Pušipela koja se tijekom rujna održava u restoranu Republica (Gradska kavana Zagreb) na Trgu bana Josipa Jelačića.
 
Udruga za kulturu stola i restorana Republica - G.E.T. organizirala je ovu manifestaciju upravo iz razloga kako bi građanima približila hrvatsku ponudu pušipel vina te im omogućila da ista i isprobaju.
 
Pušipel je međimurska županijska marka vina proizvedena od sorte Moslavac (u Sloveniji je poznata kao Šipon, a u Mađarskoj kao Furmint, od nje se radi Tokajac). Sorta je to koja se donedavno intenzivno sadila zbog svojeg velikog rodnog potencijala, a danas na odabranim položajima i s ograničenom rodnošću daje vina izuzetne kvalitete, od redovitih berbi pa do najviših predikata. Diskretnog je sortnog mirisa, osvježavajućeg i lepršajućeg okusa, zbog čega odgovara uz tipična međimurska jela.
 
Akciji se pridružilo devet međimurskih vinara, članova udruge Hortus Croatiae, a to su: Dvanajščak-Kozol, Cmrečnjak, Horvat, Jakopić, Kocijan, Kunčić, Novak Boris, Štampar i Tomšić, a tijekom mjeseca rujna gosti restorana Republica moći će bilo koje od tih vina naručiti po cijeni od 18 kuna za čašu.
 
Dođite i probajte ova izvrsna vina, jer ... vino je najkorisnije piće, među ljekovima najukusnije i među hranom najprijatnije. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija