Događanja

Dan D 2012

 
Najbolji autori D-sajma su Tvrtko Bojić, Lisnati odred i mkf&at!
 
Od 15. do 17. lipnja u prostorima Stare klaonice u Heinzelovoj ulici u Zagrebu održan je Međunarodni sajam dizajna -  Dan D. Proizašao iz jednodnevnog događanja sajam se ove godine prometnuo u trodnevno događanje a u središtu pozornosti bila je velika regionalna izložba autora i autorica do 35 godina koji su se predstavili u svim područjima dizajnerskog djelovanja.
Održana su brojna predavanja inozemnih dizajnera i teoretičara dizajna te niz popratnih izložbi, filmske projekcije,  prezentacije autora, autorica i timova, a sve to, dakako, uz puno zabave. Prošle godine pokrenut je i D-market koji već ima obilje svojih poklonika i na kojemu se moglo razgledati i kupiti šarmantne dizajnerske uratke po povoljnim cijenama.
 
U subotu, 16. lipnja međunarodni žiri koji se sastojao od makedonskog kulturnog menadžera i direktora organizacije Public Room Aleksandra Velinovskog, nizozemske kustosice Anne van der Zwaag, direktorice Mikser festivala Maje Lalić i svestranog dizajnera Maura Massarotta  najboljim je radovima poglasio one u realizaciji autorskog dvojca Lisnati odred (Marina Andrijašević i Maja Subotić), autora Tvrtka Bojića te dvojca mkf&at (Marino Krstačić-Furić i Ana Tomić).
 
Lisnati odred
 
˝Lisnati odred kreirao je sjajan produkt i odradio profesionalnu prezentaciju. Očito je da je jako razrađen pristup predstavljanju produkta. Mišljenja smo da ovaj proizvod ima snažan komercijalni potencijal. Tvrtko Bojić nagrađen je za dizajn multifunkcionalnog stolića, jer smatramo da je produkt i dizajn istog sjajno razrađen. Istodobno proizvod je pristupačan, što je sveukupno veliko dostignuće i vrlo originalan rad', objasnila je Anne van der Zwaag.
 
Tvrtko Bojić
 
'Koncept dvojca mkf&at je eksperimentalan i kreće se van ustaljenih okvira, prelazeći sigurnosnu granicu. Autori nisu radili dvodimenzionalno, već trodimenzionalno, a rezultat je iznimno dobar rad', dodala je Anne van der Zwaag. 
 
mkf&at
 
Pored spomenutih, žiri je odabrao još dva rada: posebnim priznanjima nagrađeni su autori Damir Prizmić te Petra Križan.
 
Damir Prizmić
 
Petra Križan
 

Čitajte Ženska posla, jer neke od spomenutih autora zasigurno ćemo predstaviti u našim sljedećim izdanjima.   

 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija