KUTURNI SVAŠTERAJ

CHANSONFEST 2013.

Šesnaesti Chansonfest 2013., održao se 15. studenog  u zagrebačkom kazalištu „Komedija“.

Kritike koje su popratile sve prošle Chansonfeste, pokazale su da u Zagrebu postoji potreba za glazbom visoke razine kakav je upravo ovaj festival. Šansona je kao poseban glazbeni žanr prvi put izvedena u okviru zagrebačkog festivala zabavne glazbe 1964. godine, od kada i datira termin „Zagrebačka škola šansone“.

U želji da održe tradiciju „Zagrebačke škole šansone“ grupa entuzijasta, predvođena jednim od utemeljitelja Zvonkom Špišićem, 1998. godine pokrenula je Chansonfest, festival hrvatske i međunarodne šansone.

Festival nema natjecateljski karakter i nije mu cilj promovirati interprete zabavne glazbe, već skladbe visoke kvalitete i jednako vrijednih stihova, aranžmana i interpretacije.

I ove godine na  Chansonfestu su se okupili brojni autori i /ili umjetnici s hrvatske glazbene scene kao što su Zrinko Tutić, Arsen Dedić, Ksenija Erker, Hrvoje Hegedušić, Dražen Žanko, Nina Romić, Aljoša Šerić, Sandra Bagarić, Miro Ungar, Ibrica Jusić, Kostadinka Velkovska, Lado Leskovar, Igor Brešan i mnogi drugi.

Sva ova imena samo su ilustracija raznolikosti i visoke kvalitete koju Chansonfest njeguje već godinama. Osim glazbenika iz hrvatske, tijekom godina festival su obilježili i neki gosti iz inozemstva poput Talijana Eugenija Benneta, ansambla „Musica Nova“, La Baronne Quarteta iz Francuske te Igor Šebo iz Češke, Maria Mayer i Elżbieta Okupska iz Poljske, Zoran Predin iz Slovenije, Ghislaine Daisile iz Francuske i mnogi drugi.

Više o samom festivalu možete pročitati na njegovoj službenoj stranici, a kako je protekao ovogodišnji festival vidljivo je i na fotografijama koje vam donosimo u ovom članku.

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija