Dobar odabir

Brokula&Ž najavili nove modele i dječju kolekciju

Na Brokuliranju, neformalnom druženju u Brokula&Ž concept storeu u Teslinoj, predstavljene su novosti iz kolekcije ovog domaćeg brenda odjeće od organski uzgojenog pamuka.

Ono što će posebno razveseliti roditelje koji svoje klince žele odjenuti samo u najkvalitetnije krpice jest Brokula&Ž dječja kolekcija majica koja će se tijekom ljeta nadopuniti i dječjim body-jima, kapicama i donjim rubljem. 

Brokula&Ž lansirali su i udobne ženske ljetne haljine za sve žene koje uz moderan dizajn žele nositi i prozračne, ekološke tkanine. Popularne Svakodnevke s povrćem, odnosno majice kratkih rukava, osvježene su gusarskim ljetnim motivima, a u povodu nedavnog Split i Zagreb Pridea lansirano je i specijalno izdanje Rainbow svakodnevke s likom Brokule u duginim bojama. 

Brokulu&Ž je hrvatski brend odjeće od organski uzgojenih sirovina koje na unutarnjoj strani nose skrivene poruke.

Kolekcija je napravljena od dvije vrste tkanina – jedna se sastoji od 48% organskog pamuka, 48% ProModala i 4% elastina, a druga od 96% organskog pamuka i 4% elastina.

Specifičnost organskog pamuka je u tome što se u njegovoj proizvodnji, za razliku od konvencionalnog pamuka, ne koriste za ljude i okoliš štetne kemikalije. Naime, konvencionalan pamuk jedna je od najzagađenijih kultura na svijetu jer se za njegov uzgoj koristi više od 10% svih svjetski korištenih pesticida, te čak do 25% svih svjetski korištenih insekticida.

Elastin je dodan organskom pamuku kako bi odjeća bila što trajnija, rjeđe se bacala i tako na još jedan način poticala njezine vlasnike na očuvanje okoliša. ProModal se izrađuje od prirodnih vlakana celuloze iz stabala, a riječ je o materijalu čiji je proizvodni proces održiv te za posljedicu ima maksimalnu iskoristivost organskih sirovina. Sirovine korištene u proizvodnji, pakiranju i promotivnim materijalima imaju ekološke certifikate kao što su OE 100 Standard za organski pamuk, Oeko Tex®Standard 100 za boje za tkanine i ISO 14001 za boje za papir, a ambalaža i prodajni stalci izrađeni su od recikliranih materijala. Osim toga, ambalaža formirana kao čaša, može poslužiti i nakon raspakiravanja.


 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija