OGLEDALO

BENEFITshiatsu

Izvor: Makronova

BENEFITshiatsu je dobrotvorni program Međunarodne shiatsu škole Hrvatska koji smo pokrenuli na proljeće 2012. godine kao spontani odgovor na stalnu potrebu polaznika za vježbanjem tretmana i novim shiatsu iskustvima, te želju da shiatsuom grupno reagiramo na izazove vremena u kojem živimo - da vještinu koju smo stekli upotrijebimo kao glas kojim ne doprinosimo destrukciji, već zacjeljujemo, osnažujemo i potičemo transformaciju u svijetu kojeg smo dio.

Poput grupnih meditacija, ovo je istovremeno poruka i vibracija koju šaljemo zajednici kao i prilika da se intenzivnije razvijamo individualno. Shiatsu tretmane daju polaznici škole, asistenti, praktičari i učitelji.

Svaki je BENEFITshiatsu događaj drugačiji upravo zbog različitih gostiju-klijenata. 
Do sada smo imali čast i priliku shiatsu tretmanima podržati članove Udruge slijepih i slabovidnih, djelatnice Centra Vinko Bek i članove udruge Krijesnica...

Termine održavanja je moguće pratiti u Rasporedu. Želite li sudjelovati u BENEFITshiatsu projektu, javite nam se putem e-maila shiatsu@makronova.com ili telefonom na 01/ 4847 119.  

 

Shiatsu kao dar s neba 

U sklopu Benefit shiatsu programa, Međunarodna shiatsu škola Hrvatska organizirala je pružanje tretmana za bivše radnice tvornice Kamensko, okupljene u udruzi Kamensko. Polaznici škole podržali su ih u njihovoj borbi za rad i dostojanstven život, a istovremeno su dobili vrijedno terapeutsko iskustvo. 

Shiatsu praktičarke i polaznice Međunarodne shiatsu škole Hrvatska Dajira Bergam, Martina Hrgović, Nives Ivanić i Sanja Novko svoje su subotnje jutro provele sa članicamaUdruge Kamensko u Zagrebu kojima su darovale vrijeme za odmor i tretman za "punjenje baterija" - ono za što kao srednjovječne žene, uglavnom razapete između brige o djeci i roditeljima, a bez ikakvih primanja, rijetko imaju priliku.  Tretmane je primilo 11 žena. Kako većina njih nikada u životu nije bila na masaži ili isprobala tretman sličan shiatsuu, a cijeli su radni vijek radile fizički vrlo zahtjevan posao, već su unaprijed bile vrlo zahvalne za pruženo iskustvo. Sat vremena tretmana je i primateljicama tretmana i praktičarkama proletjelo vrlo brzo, a žene su nas već pozivale da dođemo opet. I sigurne smo da ćemo doći.  

Žene iz Kamenskog su nam rekle: 

"Moralo bi biti moguće svakoj ženi da si bar jednom na mjesec može priuštiti ovakvo opuštanje. Ipak su naši dani non-stop ispunjeni radnim obvezama i brigom o obitelji, snalazimo se kako znamo, nije to jednostavno iz dana u dan, iz godine u godinu..." "Osjećam se ko da ste kamenac na pipi spihali i sad voda može proteći bez problema." „Imam 56 godina i nikad nisam bila na masaži!“ "Ovo je nama dar s neba!"

No, to je iskustvo bilo jednako obogaćujuće i nama koje smo radile tretmane:

"Davati tretmane ženama iz udruge Kamensko za mene je bio dvostran proces, više nego što je to uobičajeno kroz pružanje shiatsu tretmana. Mnogo sam slušala o bivšim radnicama Kamenskog i njihovoj borbi za egzistenciju, te mi njihova priča i dalje zvoni u ušima kao da se sve dogodilo jučer. Benefit shiatsu program Međunarodne shiatsu škole Hrvatska omogućio je da ih podržim na najbolji način na koji u ovom trenutku umijem i to ne samo kao bivše, obespravljene radnice već i žene, majke, supruge, kućanice i borce za opstanak građanskog društva dostojnog življenja. Nadam se da će i moj skroman doprinos biti dio pozitivnog pomaka u njihovom osobnom životu ali i djelovanju kroz udrugu. Njihova energija i nastojanja vrijedni su divljenja stoga vjerujem da ćemo o njima još slušati, ovaj put kroz jedan pozitivan primjer.“ Nives Ivanić, završila IV. modul  "Hrabre žene, teške sudbine... Tretmanima smo im pokušale otkloniti bar poneku blokadu iz života. Njima je to bilo potpuno novo iskustvo, guštale su." Dajira Bergam, shiatsu praktičarka      

 

 

 

 

 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija