KUTURNI SVAŠTERAJ

9. Vip Zagreb Jazz Festival

Deveti Vip Zagreb Jazz Festival koji će se od 7. do 10. studenog održati u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), na četiri dana Zagreb će ponovno pretvoriti u metropolu vrhunskog jazza i zabave, s nekima od najboljih glazbenika današnjice.

Za one 'gladne' noviteta na jazz sceni, odgovor stiže već prvoga dana Festivala – 7. studenog, kada će nastupiti Tia Fuller Quartet, predvođen glazbenicom koju je ugledni DownBeat magazin proglasio najboljom u kategoriji alt saksofonistice u usponu karijere. Vrsna interpretatorica sevdaha - Amira Medunjanin nastupiti će zajedno s pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem i kontrabasistom Nenadom Vasilićem drugog festivalskog dana 8.11.

Tia Fuller

“Unatoč recesijskim vremenima uspjeli smo i ove godine organizirati Festival na koji smo doveli neke od trenutno najboljih glazbenika na svijetu u svojim kategorijama, istaknuo je Dražen Kokanović, direktor festivala. Tia Fuller proglašena je najboljom alt saksofonisticom u usponu karijere, dok Rudresh Mahanthappa titulu najboljeg alt saksofonista današnjice drži već nekoliko godina.

Rudresh Mahanthappa

Joseph Tawadros je među najboljim lutnjistima, a s njim će pozornicu dijeliti Jean-Louis Matinier, vodeći harmonikaš u svijetu klasične glazbe. Amiru Medunjanin, Bojana Zulfikarpašića i Nenada Vasilića ne treba posebno predstavljati - riječ je o vrhunskim glazbenicima koje je ovdašnja publika već dobro upoznala. David Gilmore prvi put svira u Hrvatskoj sa svojim sastavom Art of Ascension Trio, a svirao je sa svim vodećim jazz glazbenicima i svakako spada među prvokategornike jazz gitare.

David Gilmore

Festival ove godine donosi ukupno pet koncerata u četiri dana, ali i dodatni sadržaj za posjetitelje a što se pobrinuo Vipnet, dugogodišnji partner Festivala.
 
“Vip Zagreb Jazz Festival postao je neizostavan dio kulturne ponude Zagreba pa ga s ponosom podupiremo već šestu godinu zaredom. Ljubitelji jazza imat će priliku osvojiti ulaznice za koncerte na našim društvenim mrežama, a za sve posjetitelje Festivala u ZKM-u pripremamo i posebnu retrospektivnu izložbu fotografija s prethodnih izdanja”, izjavila je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, generalnog sponzora Festivala.

Ulaznice su u prodaji na blagajni ZKM-a. Svi koncerti počinju u 20 sati, osim u subotu kada su predviđena dva koncerta, prvi s početkom u 19.30 i drugi s početkom u 21.30 sati.

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija