Događanja

3. artOmat!

U petak, 14. prosinca 2012. s početkom u 19:00 sati, uz božičine slastice, piće i nastup DJ-a, otvara se treći artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta.  

Već treću godinu za redom, artOmat spaja kreativce različitih područja koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem sudjeluju u kreiranju izuzetno inspirativnog programa u jedinstvenoj atmosferi Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

 

I ove godine na istoj adresi 143 odabrana autora izlaže originalne, inovativne, unikatne radove koji istupaju iz standardne ponude te nas oduševljavaju svojim inspirativnim idejama i kreativnim rješenjima. Osim prodajno-izložbenog dijela, već tradicionalno se na programu nalaze besplatne edukativne likovne radionice, umjetnički performansi, muzički nastupi te od ove godine po prvi put uz pokroviteljstvo Erste banke i projekta Urbanka – Art for all festival

Budući da se radi o festivalu različitih kreativnih iskustava, svaka radionica u sklopu Art for all festivala tematski je drugačija. Festival počinje u subotu, 15. prosinca sa Maratonom portretiranja – disciplinom u kojoj renomirani umjetnici raznim tehnikama slikaju portrete zainteresiranim posjetiteljima, dok će se istovremeno u suradnji sa Udrugom Prijatelji životinja održati Dan tetoviranja (Solidarnost 269).


U nedjelju, 16. prosinca počinje četverodnevna Radionica Kamensko, nastala u suradnji Hrvatskog dizajnerskog društva i Udruge Kamensko, a dio je serije radionica Extraordinary Design započete 2011. Radionicu će voditi profesionalni modni i produkt dizajneri sa članicama Udruge Kamensko, na kojoj će se dvoje posjetitelja okušati u dizajniranju proizvoda na teme: Novi život stare odjeće, Šivaonica modnih dodataka, Novo ruho Božića, Obuci poklon!. Pokrovitelj radionice je Ured za ravnopravnost spolova.

16. i 17. prosinca u sklopu Art for all festivala također je nezaobilazna radionica Pekmez med, a na kojoj će se izrađivati plišani medvjedi (Medo Štedo, Urbanka, Erste). 

Ove godine također po prvi put, od 15. – 19. prosinca, Galerija Siva / AKC Medika aktivirat će  underground prostor Doma hrvatskih likovnih umjetnika gdje će predstaviti svoj program GRAFFITI TAKE OVER / from the underground. Na programu, posjetitelji će moći izrađivati skice, naljepnice i kolaže na tematskim radionicama, moći će pogledati izložbu i filmove ili prelistati graffiti magazine Zagreb Fever

Osim kupovine te inspirativnog programa, posjetitelji mogu uživati u lounge zoni artOmat-a koju je ove godine uredila više nagrađivana produkt dizajnerica Ana Tevšić, također zaslužna za uređenje izlagačkog prostora članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika. 

artOmat je otvoren od 14. do 23. prosinca, radnim danom od 11:00 do 20:00 sati, vikendom od 11:00 do 19:00 sati. Ulaz na artOmat je besplatan kao i sav sajamski program. 

Detaljan program biti će uskoro objavljen na službenoj stranici HDLU-a: http://www.hdlu.hr

te na Facebook-u: http://www.facebook.com/pages/ArtOmat/125776914148417

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija