Događanja

20. Tjedan češkog filma

 U kinu Europa u Zagrebu i Art kinu u Rijeci traje jubilarni 20. Tjedan češkog filma

Tjedan omiljenih čeških komedija 20. stoljeća prigodno je započeo najpopularnijom češkom komedijom „S tobom je divan svijet“ iz 1983. godine redateljice Marie Poledňákove koja je u anketi Češke televizije proglašena komedijom stoljeća te već 30 godina istim intenzitetom zabavlja svjetsku publiku.

Od 10. do 17. listopada Zagrepčani imaju priliku uživati u nizu najomiljenijih čeških komedija 20. stoljeća, a isti će filmovi uveseljavati i Riječane u Art-kinu Croatia od 24. do 31. listopada, a sve to u partnerstvu Veleposlanstva Republike Češke i najpoznatijeg praškog piva „Staropramen“.

Svi posjetitelji festivala moći će pogledati i filmove: „Svečanosti visibaba“ Jiříja Menzela, „Bonvivani“ Františeka Podskalskog, „Briši, konobaru, briši!“ Ladislava Smoljaka, „Saturnin“ Jiříja Věrčáka, „Kako kitu izvaditi kutnjak“ Marije Poledňákove, „Ljeto s kaubojem“ Ive Nováka te za Oscara nominiranu obiteljsku komediju/dramu Jana Svěráka „Pučka škola“.

 

 

 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija